Verkkokaupan toimitusehdot

Voimassa 19.9.2016 alkaen

Yleistä verkkokaupasta

Verkkokaupan tuotteita myy Rautalammin apteekki, y-tunnus: Y-2159166-3

Myymme tuotteita täysi-ikäisille yksityishenkilöille Suomeen.

Tilaaminen

Tuotteet tilataan internetin välityksellä osoitteesta rautalamminapteekki.eapteekki.fi ostoskorin kautta. Toimitamme ainoastaan huoneenlämmössä säilytettäviä tuotta.

Itsehoitolääkkeiden tilaaminen

Lääkelain mukainen lääkeneuvontavelvoite koskee myös itsehoitolääkkeitä. Apteekissa pitää varmistua siitä, että asiakas saa riittävästi farmaseuttista ohjausta ja neuvontaa lääkkeen oikeaan ja turvalliseen käyttöön.

Tilaamisen yhteydessä asiakas voi halutessaa saada lääkeneuvontaa ostamistaan tuotteista. Tällöin asiakas ilmoittaa tilauksen yhteydessä Lisätietoja-kohtaan ajankohdan, jolloin farmaseutti tai proviisori ottaa häneen yhteyttä.

Fimea (Lääkealan turvallisuus- ja kehittämiskeskus) määrittää kuinka suuren määrän lääkettä voi toimittaa ilman lääkemääräystä, joten itsehoitoon hyväksytyt pakkauskoot ohjaavat itsehoidon turvallista kestoa. Jos asiakas tarvitsee lääkettä suuremman määrän kuin itsehoitoon tarkoitettu pakkaus sisältää, apteekista ollaan yhteydesssä asiakkaaseen, jotta varmistutaan itsehoitolääkkeen oikeasta ja turvallisesta käytöstä.

Tiettyjen itsehoitovalmisteiden (esim. Norlevo, EllaOne, orlistaatti-valmisteet) myyntilupa edellyttää lääkeneuvonnan antamisen, joten kyseisiä valmisteita ei voi toimittaa ilman lääkeneuvontaa. Asiakkaaseen otetaan yhteyttä asiakkaan ilmoittamana ajankohtana tai vaihtoehtoisesti asiakas voi soittaaa Rautalammin apteekkiin puh. 017-530 051.

Reseptilääkkeiden tilaaminen

Reseptilääkkeiden tilaaminen verkkokaupasta vaatii sähköisen lääkemääräyksen ja asiakkaan vahvan tunnistutumisen. Tunnistautuminen tapahtuu suomi.fi-palvelun kautta.

Reseptilääkkeiden tilaamisen yhteydessä apteekista ollaan aina yhteydessä asiakkaaseen. Yhteydenotto tapahtuu kuten lääkeneuvontaa vaativien itsehoitolääkkeiden kohdalla. Puhelimessa asiakkaan kanssa käydään läpi tilattavat tuotteet ja kerrotaan toimituksen etenemisestä.

Verkkokaupan kautta toimitamme paikallisesti keskushermostoon vaikuttavia eli PKV-lääkkeitä (esim. unilääkkeet, rauhoittavat lääkkeet) ainostaan markkinoilla olevan pienimmän pakkauskoon (Fimea määräys 2/2011 Apteekin verkkopalvelut). Lääkkeitä, jotka vaativat säilytettävän lääkemääräyksen (esim. voimakkaat kipulääkkeet), ei voi toimittaa lainkaan verkkokaupan kautta.

Tilausvahvistus

Kaikki tilaukset vahvistetaan sähköpostilla, jossa ilmoitetaan tilauksen hinta, toimituskulut ja tilatut tuotteet. Tilausvahvistuksen saaminen edellyttää sähköpostiosoitteen ilmoittamista tilauksen yhteydessä.

Maksutavat

Kaikkien pankkien verkkomaksut.

Verkkopankkimaksut välittyvät Checkout maksunvälityspalvelun kautta Rautalammin apteekille. Checkout on  turvallinen maksutapa ja sen kautta pystyy maksamaan kaikkien pankkien verkkopankkitunnuksilla. Palvelu on maksulaitoslain siirtymäsäännöksen nojalla merkitty Finanssivalvonnan ylläpitämään maksulaitosrekisteriin. Checkout on Checkout Finland Oy:n (y-tunnus 2196606-6) ylläpitämä palvelu.

Asiakkaan valittua maksutavan Rautalammin apteekin tarjoamista vaihtoehdoista, maksutapahtuma siirtyy järjestelmään.  Maksu kirjautuu välittömästi suoritetuksi, kun asiakas hyväksyy maksun ja palaa verkkokauppaan. Maksu suoritetaan Checkout Finland Oy:n hallinnoimalle tilille, josta se siirretään Rautalammin apteekille.

Apteekki postittaa tuotteet kun maksusuoritus näkyy suoritettuna. Maksusuoritukset osoitetaan tilille Rautalammin apteekki FI14 5389 0720 0434 39, tilausvahvistuksen tietojen mukaisesti. Emme toimita tuotteita postiennakolla.

Toimitustapa ja toimituskulut

Toimituskulut sisältävät posti- ja pakkauskulut. Toimituskulut määräytyvät seuraavasti toimitustavan mukaan:

  • Nouto lähimmästä postista 5,00 €
  • Nouto postin pakettiautomaatista 5, 00 €
  • Postin kotiinkuljetus 10,00 €
  • Nouto Rautalammin apteekista 0,00 €

Toimitusaika

Käsittelemme tilaukset arkipäivisin apteekin aukioloaikoina. Apteekki postittaa tilatut tuotteet mahdollisimman nopeasti. Pankkiyhteyksistä riippuen siihen kuluu 1-3 arkipäivää laskun maksamisesta.

Lääkkeitä sisältävät tilaukset tarkastaa apteekin farmaseuttinen henkilökunta. Pakatuista tilauksista ei voi päätellä mitä ne sisältävät.


Vaihto- ja palautusehdot

Apteekin verkkopalvelusta tilatuilla tuotteilla, lääkkeitä ja intiimituotteita lukuun ottamatta, on kuluttajansuojalain (38/1978) mukainen 14 vuorokauden palautusoikeus. Palautettavan tuotteen tulee olla avaamattomassa alkuperäispakkauksessa ja sen tulee olla myyntikuntoinen, käyttämätön ja muuttumaton. Lääkkeillä ja intimiteettituotteilla ei ole palautusoikeutta muulloin kuin tuotevirhetapauksissa, sillä nämä tuotteet eivät ole palautettavissa myyntiin (Kuluttajansuojalaki 38/1978 6. luvun 16 § 4. kohta).

Ongelmatilanteet kuljetuksessa sekä viallisten tuotteiden osalta

Mikäli tuote on kuljetuksen aikana kadonnut, vioittunut tai asiakkaalle on toimitettu väärä tuote, altistunut kuljetuslämpötila-poikkeamille tai on muuta syytä epäillä valmisteen olevan virheellinen, tulee asiakkaan ilmoittaa virheestä välittömästi Rautalammin apteekkiin

  • sähköpostilla rautalammin.apteekki@apteekit.net
  • postitse Rautalammin apteekki Torikuja 4, 77700 Rautalampi
  • tai puhelimitse 017-530 051

Ilmoitus virheellisestä toimituksesta tai viallisesta tuotteesta on tehtävä 14 päivän sisällä tuotteen vastaanottamisesta. Jos paketti on vioittunut postissa, on tuotteesta tehtävä välittömästi reklamaatio postiin.

Muuta

Pidätämme oikeuden muuttaa toimitusehtojamme. Asiakkaan on ennen tilaustaan tutustuttava kulloinkin voimassa oleviin toimitusehtoihin ja asiakas sitoutuu jokaisen tilauksen yhteydessä voimassa oleviin toimitusehtoihin.

Tuotteiden hinnat sisältävät arvonlisäveron. Pidätämme oikeuden hintojen ja postikulujen muutoksiin.

Apteekki käsittelee kaikki asiakastiedot täysin luottamuksellisesti.